Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel raporlarına göre; Marmara Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz bölümleri, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz'in Toros Dağları bölgesinde yağmur ve gök gürültüsüyle birlikte şiddetli sağanak yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde fırtına beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük hava durumu tahmini yayınlandı. Rapora göre; Türkiye'nin büyük bir bölümü parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Sıcaklıklar yükseliyor Yağış Geliyor

Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normalleri etrafında seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkların devam etmesi öngörülüyor.

İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney yönlerden 40-70 km/saat hızla kuvvetli ve bazen fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durum ulaşım aksamaları, çatı uçuşları ve toz taşınımı gibi sorunlara yol açabilir; bu nedenle ilgili bölgelerde dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

Afrika tozu geliyor

İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı yaşanacağından, görüş mesafesinin düşebileceği, hava kalitesinde azalmaların olabileceği ve ulaşım sorunları yaşanabileceği için dikkatli ve önlem alınması önemlidir.